Εκδηλώσεις

FAA Workshop

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου, 14:30 έως 17:45, θα παρουσιαστεί ένα Workshop (Εργαστήριο) από την Ομάδα R&D της FAA. Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής. Όλοι οι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες στο 8o ICONFBMP είναι ευπρόσδεκτοι να το παρακολουθήσουν.

Το θέμα του workshop είναι «Σχεδιασμός οδοστρώματος αεροδρομίου-FAARFIELD 2.0» και στόχος είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με το λογισμικό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA’s) που αναπτύχθηκε πρόσφατα για οδοστρώματα αεροδρομίων. Το FAARFIELD 2.0 (FAA Rigid and Flexible Iterative Elastic Layered Design) παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2021. Το FAARFIELD 2.0 είναι το τυπικό λογισμικό της FAA για σχεδιασμό και αξιολόγηση πάχους οδοστρώματος αεροδρομίου (AC 150/5320-6G, Airport Pavement Design and Evaluation) και αναφορά αντοχής οδοστρώματος χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ACR/PCR (AC 150/5335-6D, Standardized Method of Reporting Pavement Strength – PCR). Τα χαρακτηριστικά του FAARFIELD 2.0 περιλαμβάνουν:

  1. Ένα πλήρως επανασχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον χρήστη (GUI) με βελτιωμένη ροή οθόνης και πλοήγηση βάσει εξερευνητή.
  2. Υποστήριξη για το νέο σύστημα ICAO ACR-PCR.
  3. Το νέο πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών οχημάτων-αεροσκαφών παρέχει τη δυνατότητα προσθήκης, αποθήκευσης και επεξεργασίας οχημάτων-αεροσκαφών που ορίζονται από τον χρήστη.
  4. Ενημερωμένη βιβλιοθήκη αεροσκαφών.
  5. Δυνατότητα εργασίας με πολλαπλές εργασίες/τμήματα ταυτόχρονα.

Αυτό το workshop λογισμικού της FAA προορίζεται για Φορείς εκμετάλλευσης αεροδρομίων, Συμβούλους και άλλους με πρακτικό ενδιαφέρον για το σχεδιασμό οδοστρώματος αεροδρομίου. Οι συμμετέχοντες στο workshop θα:

  1. Μάθουν τις αρχές σχεδιασμού οδοστρώματος & ανάλυσης οδοστρώματος αεροδρομίου χρησιμοποιώντας λογισμικό της FAA συμπεριλαμβανομένου του FAARFIELD 2.0.
  2. Αποκτήσουν πρακτική εμπειρία από επιδείξεις του λογισμικού FAARFIELD, με παραδείγματα.
  3. Μάθουν για το σύστημα ACR/PCR του ICAO που αντικαθιστά το σύστημα ACN/PCN.

Συνιστάται όπως οι συμμετέχοντες στο workshop φέρουν τους δικούς τους φορητούς υπολογιστές, ώστε να μπορούν να εγκαταστήσουν το FAARFIELD 2.0 για να ακολουθήσουν τα παραδείγματα εκπαίδευσης και σχεδίασης οδοστρώματος.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα υπάρχει και Εκθεσιακός χώρος όπου Εταιρείες και Οργανισμοί θα εκθέτουν προϊόντα και τις δραστηριότητές τους.

Την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024, στις 20:00, ο Πρόεδρος του Συνεδρίου καλωσορίζει τα Μέλη της Επιστημονικής και της Οργανωτικής Επιτροπής στο φουαγέ του ξενοδοχείου Hyatt Regency.

 

Την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, στις 21:00, παρατίθεται εορταστικός δείπνος από την Οργανωτική Επιτροπή προς όλους τους συμμετέχοντες, τους συνοδούς και τους προσκεκλημένους.

To Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 θα πραγματοποιηθεί ημερήσια εκδρομή στην αρχαία πόλη των Αιγών (11ος αιώνας π.Χ.), την πρώτη πρωτεύουσα του Βασιλείου της Μακεδονίας, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Η πόλη των Αιγών ανακαλύφθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα κοντά στην πόλη της Βεργίνας, στη βόρεια Ελλάδα.
Τα σημαντικότερα ευρήματα στις Αιγές είναι το μνημειώδες παλάτι και οι Βασιλικοί Μακεδονικοί τάφοι, συμπεριλαμβανομένου του τάφου του βασιλιά Φιλίππου Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Μετά την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο θα πραγματοποιηθεί επίσης επίσκεψη στο εντυπωσιακό μουσείο των Αιγών που άνοιξε πρόσφατα (2023), όπου εκτίθενται αντικείμενα και κειμήλια που χρονολογούνται από τη βασιλεία του βασιλιά Αλέξανδρου Α’.
Η ξενάγηση περιλαμβάνει διάλειμμα για καφέ και γεύμα στην πόλη της Βέροιας.
Η ξενάγηση θα ολοκληρωθεί περίπου στις 17:30 το απόγευμα του Σαββάτου.

 

Την Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, κατόπιν σχετικής ζήτησης, θα οργανωθεί ξενάγηση σε ιστορικούς και τουριστικούς προορισμούς της πόλης της Θεσσαλονίκης.